Renovering och ombyggnation

När du ska göra om något i den lägenhet du har, så finns det vissa saker du måste tänka på. Din lägenhet ägs av bostadsrättsföreningen. Du som medlem äger en andel i föreningen. Det innebär att vissa saker som du kanske vill göra om i den bostad du har, måste du ha tillstånd från styrelsen för – se blankett längre ner.

Föreningen äger allt som inte är synligt. Ledningar för vatten och el i golv, tak och vägg, samt radiatorer och luftkanaler. Du får inte göra ingrepp i bärande väggar utan tillstånd. Allt övrigt, ytskiktet, det ansvarar du för. Vill du installera köksfläkt, så är det kolfilterfläkt som är godkänd.

Byggstörningar
Styrelsen är tacksam om du som innehavare av lägenheten hör av dig om du är osäker på vad det är som gäller, i form av ägandet för det du vill förändra. Tänk även på grannarna när du bygger om. Det finns många äldre i föreningen, och det är störande om renovering pågår långt in på kvällarna när det bör vara lite tystare.

Därför har vi satt en gräns för tyngre ombyggnadsarbete, som borrning, hamrande, elektriska byggmaskiner. Detta får utföras på vardagar från klockan 8:00 till klockan 19:00. Det som kan räknas som lättare arbete, spackling, handslipning och målning, är tillåtet fram till klockan 20:00.
På helger får tyngre arbete utföras från klockan 10:00 fram till klockan 18.00, lättare arbeten fram till klockan 19:00.

Ansökan om ombyggnad i lägenhet Ansökan ombyggnad.

För att kunna läsa blanketterna måste Acrobat Reader vara installerad i datorn.