Allmogenytt 1, 2020 – bara text

 Sladdar till kupé- eller motorvärmare

Vi påminner om att det inte är tillåtet att lämna sladdar till kupé- eller motorvärmare hängande när de inte används. Det handlar om säkerhet för barn i vår närhet, en elförande sladd som ligger öppen kan göra mer skada än man tror när man vill spara några sekunder på morgonen.

Brf Allmogen kastar bort luft för 10 tusentals kronor per år

Volymskillnaden är enorm mellan en kartong och en tillplattad kartong. Väl värt att tänka på när du källsorterar i vårt miljöhus eller slänger restavfall i våra nedgrävda kärl. Om alla kartonger och andra emballage plattas till efter bästa förmåga vinner både miljön och vår ekonomi. 

Vidare, vi har inte någon container för grovsopor vilket medför att t.exen trasig cykel inte kan sorteras som metall och något kärl för gamla möbler finns inte heller. Jag vet att du tycker att jag (ordf. Fredrik) tjatar om detta men du ska veta att, ja, jag (tjatar) gör det på förekommen anledning (och ingen är tröttare än jag på de få som förstör!).

Saker som inte kan slängas eller miljösorteras hos oss ska till Gjörvelnsåtervinning. På nätet kan man hitta företag som för en liten slant forslar bort det som inte kan lämnas till Myrorna eller S:t Erikshjälpen.

Kläder (rena) kan man lämna i en plastkasse som är tillsluten, på H&M och KappAhl och då får man en rabattkupong på 50 kr.

Det finns alla möjligheter för oss att vara miljökloka och ekonomiska.

Dags att motionera

Nu pratar vi inte om nyårslöften, utan om stämman, som äger rum tisdagen den 21 april, som vanligt, i Jakobsbergskyrkan.

Om du har en idé om hur du vill förbättra eller förändra något i föreningen så skriver du en motion och lämnar in den senast 29 februari.

På vår hemsida kan du läsa mer om hur man skriver en motion.