Behöver du hjälp att sätta upp en ny brandvarnare?

I samband med stamrenoveringen för ungefär sex år sedan satte vi upp brandvarnare i alla lägenheter i föreningen. Sedan dess kan det ju ha hänt grejer, att de har slutat fungera, kanske tagits med i någon flytt, eller i vrede slitits ner när de påkallat uppmärksamhet för att de vill ha nytt batteri.

Med anledning av branden en av våra boende nyligen drabbades av, och den mörkare årstiden är i antågande, kommer här ett erbjudande i samarbete med HSB.
Vår fastighetsskötare David kan till ett fast pris på 375 kronor (inklusive moms) komma och sätta upp brandvarnare i hallen hos dig som bor i föreningen. Detta erbjudande gäller från och med vecka 41 och fram till jul. Boende som är intresserade av detta ska ringa in sin beställning till 010-442 50 00 och hänvisa till erbjudandet via HSB.

Den brandvarnare som ingår i erbjudandet heter KD-134A NEXA och ser ut såhär:

Tekniska fakta om produkten:
Rökvarnaren är en fristående optisk brandvarnare. Effektiv vid pyrande bränder och liknande. Uppfyller Konsumentverkets regler för säkerhet och funktion. Godkänd enligt VDS (DIN EN14604). Optisk detektering, fotoelektrisk detektionscell. Bra för miljön – inga radioaktiva ämnen.
Effektiv vid pyrande bränder, t. ex. en cigarett i en möbel eller överhettade elektriska kablar.
Batteri 1 x 9V batteri (6LR61, som har en livslängd på 10 år) och skruvar ingår. 85 dB, arbetstemperatur: 0 till +40 °C.
Funktionstest: Röd diod som blinkar var 30:e sekund. Har testknapp som ljuder kraftigt när knappen trycks in.